Sieta is 16 jaar en bang voor honden. Niet een beetje bang, doodsbang. Zodra ze de straat opgaat, kruipt de angst al snel in haar hoofd én haar lijf: Straks duikt er een hond op én wat dan? Ze verstijft, vooral in de buurt van parken en pleintjes, waar altijd veel honden lopen. Soms aan de lijn, soms ook los. Dat weet je nooit zeker. Sieta vermijdt steeds meer plekken, want, tsja, waar kun je geen hond verwachten? Het lijkt wel een fobie.

Nu een dik half jaar later, is Sieta op zoek naar een hond, een hond voor zichzelf. "Misschien geen puppy, die zijn nog erg druk en onrustig, maar gewoon een lieve, gezellige hond." Ze heeft haar angst overwonnen.

Lees meer

Azra klapt in elkaar als ze het gymlokaal in loopt. Ze trilt over haar hele lijf, als ze gaat zitten. Ze voelt het angstzweet langzaam over haar rug naar beneden glijden. Wiskunde, de vragen worden uitgedeeld; haar eerste examen in twee eindeloos lange weken. Weken, die als een berg, massief voor haar liggen. Wat doe ik hier? Ik kan dit niet, ik ben hier veel te dom voor. Ze probeert de eerste vraag te lezen, te begrijpen. Hè? Wat staat daar. Wat bedoelen ze? Wat moet ik doen? De pen glijdt uit haar vingers op de grond, rolt weg. Ze bukt om hem op te rapen, de tranen prikken achter haar ogen. Niet huilen. Niet nu. Help!

Lees meer

Rosan is 9 jaar, als ze wordt aangemeld bij Molendrift. Ze heeft geen zin meer in school. Veel te saai, zegt Rosan. Alle opdrachten die ze daar moet doen, zijn veel te gemakkelijk. Ze mag nooit iets doen waar ze goed in is, vindt ze zelf. Haar juf weet ook niet meer hoe ze Rosan kan motiveren. Ze schreeuwt door de klas, daagt andere kinderen uit en weigert te luisteren als de juf daar om vraagt. Als ze boos is, begint ze te schelden. Thuis gaat het niet beter. Rosan is veel buiten en zoekt daar de kinderen op, die voor spanning en avontuur zorgen.

Lees meer

Jesse is nipt over van 2 naar 3 vwo als zijn ouders hem in overleg met het zorgteam op school, aanmelden bij Molendrift. “Nog zo’n jaar, dat redden we niet.” Jesse’s ouders zijn op en Jesse zelf lijkt ook opgebrand. Hij is dan wel over, maar de moeite die het iedereen kost, lijkt ten koste te gaan van alle plezier thuis, in het gezin. School zorgt voor dagelijkse strijd en ruzie. Zeker als Jesse zich ook nog begint af te melden, ziek, buikpijn. Zijn ouders weten hem niet meer te motiveren. Ze zijn wanhopig. School slorpt alle aandacht op.

Lees meer

Pagina 1 van 4

Molendrift: Ubbo Emmiussingel 110 | 9711 BK Groningen | Tel: 050 - 318 51 42 | Fax: 050-312 89 90 | e-Mail