Jesse is nipt over van 2 naar 3 vwo als zijn ouders hem in overleg met het zorgteam op school, aanmelden bij Molendrift. “Nog zo’n jaar, dat redden we niet.” Jesse’s ouders zijn op en Jesse zelf lijkt ook opgebrand. Hij is dan wel over, maar de moeite die het iedereen kost, lijkt ten koste te gaan van alle plezier thuis, in het gezin. School zorgt voor dagelijkse strijd en ruzie. Zeker als Jesse zich ook nog begint af te melden, ziek, buikpijn. Zijn ouders weten hem niet meer te motiveren. Ze zijn wanhopig. School slorpt alle aandacht op.

Lees meer

Rosan is 9 jaar, als ze wordt aangemeld bij Molendrift. Ze heeft geen zin meer in school. Veel te saai, zegt Rosan. Alle opdrachten die ze daar moet doen, zijn veel te gemakkelijk. Ze mag nooit iets doen waar ze goed in is, vindt ze zelf. Haar juf weet ook niet meer hoe ze Rosan kan motiveren. Ze schreeuwt door de klas, daagt andere kinderen uit en weigert te luisteren als de juf daar om vraagt. Als ze boos is, begint ze te schelden. Thuis gaat het niet beter. Rosan is veel buiten en zoekt daar de kinderen op, die voor spanning en avontuur zorgen.

Lees meer

Maaike (17 jaar) is een actieve, opgewekte puber. Actief op school, actief buiten school, begaan met vrienden en vriendinnen. Een echte regelaar ook. Als er iets moet gebeuren, een schoolfeest organiseren of een cadeautje kopen voor een jarige, zij steekt als eerste haar vinger op.  Dat doe ik wel even.  Zo denkt Maaike. Tot die dag in februari, als ze opstaat en alleen nog maar kan huilen.  Huilen en slapen. Opeens is niets meer interessant, vrienden, mobiel, sport, niets. Geen zin meer in eten, te moe om de trap op te klimmen.

Lees meer

Merel is niet haar echte naam. We gebruiken alleen maar schuilnamen op deze website, maar Merel is wel de beste naam, vindt ...Merel, want een merel zingt ook. Precies wat Merel doet met veel van haar oefeningen. Ze is 10 jaar en heeft dyslexie. Dat gaat nooit over; het is geen ziekte namelijk. Je hersenen werken anders dan bij de meeste anderen.

Lees meer

Pagina 1 van 3

Molendrift: Ubbo Emmiussingel 110 | 9711 BK Groningen | Tel: 050 - 318 51 42 | Fax: 050-312 89 90 | e-Mail