Benni (10 jaar) bijt nagels en niet zo’n beetje ook, tot bloedens toe. Hij eet zijn vingers erbij op. Boos is hij, al snapt ie zelf niet waarom. Het gaat vanzelf. Omdat ie gepest wordt, omdat niemand hem snapt; om alles eigenlijk. Zijn ouders worden dan ook weer boos, zijn moeder, zijn vader, zijn broertje. Altijd ruzie. Thuis, op school, op het voetbalveld. "Doe es normaal!", roept zijn moeder. Dat was een half jaar geleden. Nu is alles anders. Benni heeft de sleutel gevonden: ‘De deur moest open, toen kon al mijn boosheid eruit. Nu kan ik praten, als mij wat dwars zit.’ Lees maar hoe Rob van Schaik, psycholoog bij Molendrift, hem daarbij heeft geholpen, waardoor Benni het samen met zijn ouders heeft opgelost. En dat ging best snel.

Lees meer

Inge is 11 jaar als ze bij Molendrift wordt aangemeld. Zij maakt poezengeluidjes en zingt liedjes in de klas, op de meest onverwachte momenten. Haar gedrag verstoort de lessen, tegelijk is zij niet aanspreekbaar. De juf kan op die momenten geen contact met haar krijgen. Inge valt steeds meer buiten de groep. De andere kinderen begrijpen haar niet en vinden haar maar ‘raar’.

Lees meer

Marco is 10 jaar en heeft een licht verstandelijke beperking. Hij woont met zijn oudere broer thuis bij zijn vader. Op school gaat het goed. Marco gaat naar het speciaal onderwijs.
De leraren zijn gewend om duidelijke instructies te geven zodat Marco snapt wat hij moet doen.

Lees meer

Molendrift: Ubbo Emmiussingel 110 | 9711 BK Groningen | Tel: 050 - 318 51 42 | Fax: 050-312 89 90 | e-Mail