Bij Molendrift kunt u zich ook aanmelden voor particuliere hulpverlening. Dit betekent dat u de hulpverlening zelf betaalt. Het kan hierbij gaan om diverse problematiek zoals bijvoorbeeld sociaal-emotionele problematiek, gedragsproblematiek of leerproblemen bij kinderen, jongeren of volwassenen

Een reden om voor particuliere hulpverlening te kiezen kan zijn dat de behandeling van uw probleem niet vergoed wordt door de zorgverzekering (volwassene) of gemeente (jongere). Bijvoorbeeld omdat u te maken heeft met psychische klachten, waarvoor u graag behandeling en/of handvatten wilt, zonder dat er een directe relatie is met een psychiatrische diagnose.

Ook kunt u voor particuliere hulpverlening kiezen omdat u de wachttijden te lang vindt. Deze worden bepaald door de omvang waarin de gemeenten en zorgverzekeringen Molendrift contracteren. U vindt de wachttijden hier. De wachttijd voor particuliere behandeling is nooit langer dan 6 weken en waar mogelijk korter.

Wilt u zich aanmelden voor hulpverlening die wordt vergoed door uw zorgverzekeraar of gemeente klik dan hier. Wilt u zich aanmelden voor particuliere hulpverlening lees dan verder.

Alle vormen van hulpverlening die wij binnen zorg van gemeentes en de verzekerde zorg bieden, kunt u ook particulier afnemen. Wij leveren daarbij dezelfde kwaliteit en werken met dezelfde behandelaren. De kosten van particuliere hulpverlening bedragen:
- Beperkt onderzoek € 854,-
- Uitgebreid onderzoek € 1452,-
- Behandeling € 90,- per uur.

Onze hulpverleningstrajecten worden altijd op maat en in overleg met u vormgegeven. In het eerste gesprek inventariseren we samen met u de problemen en bespreken de meest efficiente en effectieve aanpak. De bijbehorende kosten worden dan ook vastgesteld.

Om in aanmerking te komen voor hulp bij Molendrift dient u een aanmeldformulier in te vullen. Wanneer u vragen heeft over de aanmelding of twijfelt of wij iets voor u kunnen betekenen, raden wij u aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Wij overleggen dan met u of uw hulpvraag bij Molendrift past en informeren u over de aard van de behandeling. We geven u dan ook een indicatie van de wachttijd. U kunt ons bereiken op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op 050 - 318 5142.

Welke formulieren zijn in uw geval van toepassing?

  • Bij clienten tot 18 jaar het 'Aanmeldformulier Jeugd 2017'
  • Bij volwassen clienten het 'Aanmeldformulier Volwassene 2017'
  • Wanneer het een particuliere aanmelding betreft vult u naast het 'Aanmeldformulier Jeugd 2017' of het 'Aanmeldformulier Volwassene 2017' ook de 'Bijlage Aanmeldformulier Particulier 2017' in.

Digitaal versturen

Voor het invullen van de aanmeldformulieren dient u te beschikken over Adobe Reader versie 11 deze kunt u hier gratis downloaden. Verzeker uzelf ervan dat bestanden van het .PDF formaat op uw systeem standaard geopend wordt met Acrobat Reader. Onderaan alle formulieren staat een knop 'Verzenden'. Als u op deze knop klikt wordt een e-mailbericht klaargezet met het door u ingevulde formulier. U dient dit bericht te verzenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Per post versturen

U kunt de aanmeldformulieren ook printen, op papier invullen en per post zenden aan:

Molendrift
Ubbo Emmiussingel 110
9711 BK Groningen.

  pdf Aanmeldformulier Jeugd 2017 (1.67 MB)
  pdf Aanmeldformulier Volwassene 2017 (1.63 MB)
  pdf Bijlage Aanmeldformulier Particulier 2017 (1.54 MB)

Indien gewenst sturen wij u de papieren formulieren per post.

Molendrift: Ubbo Emmiussingel 110 | 9711 BK Groningen | Tel: 050 - 318 51 42 | Fax: 050-312 89 90 | e-Mail