Eenduidige communicatie
Samen1Plan.nl is een door Molendrift uitgewerkte blended methodiek voor systeemgerichte hulpverlening. Onderaan deze pagina kunt u de methodiekhandleiding downloaden. De methodiek wordt ondersteund via een webgebaseerd digitaal samenwerkingsplan, waarin alle betrokkenen bij een hulpverleningstraject hun gezamenlijke afspraken vastleggen en de voortgang daarvan volgen. Eenvoud, snelheid en toegankelijkheid bepalen de kracht.

Snelle voortgang
Vanuit de gezamenlijke aanpak stelt het gezin of de individuele client in overleg met de behandelaars haar doelen vast. De acties die daaruit voortvloeien, worden ook vastgelegd in het systeem, met als resultaat een eenduidige agenda: wie doet wat, wanneer en wat is daarvan het resultaat? Behaalde doelen worden afgerond. Alle betrokkenen hebben toegang tot het cliëntdossier en houden elkaar bij de les. Het systeem dwingt zo tot handelen en zorgt voor overzicht. Alle betrokkenen weten van elkaar wat ze doen en berichten elkaar over de resultaten, voortgang en eventuele incidenten. Bijzonderheid: de cliënt zelf heeft de mogelijkheid om ongewenste formuleringen en rapportages te wissen. Hij blijft de eigenaar van zijn eigen hulpverleningstraject.

Gebruikers
Naast Molendrift zijn er inmiddels ruim duizend hulpverleners bij meer dan honderd organisaties in heel Nederland, die gebruik maken van Samen1Plan.nl.  Een actueel overzicht vindt u hier

Rol van Molendrift
Samen1plan.nl is bedacht en gemaakt door Molendrift, waarbij we het ondersteunende webgebaseerde samenwerkingsplan laten onderhouden en uitbouwen door Little Rocket. Samen met een aantal andere organisaties zorgen we ervoor dat Samen1Plan nu voor iedereen gratis beschikbaar is!! Meer daarover lees je hier Omdat we graag willen dat het op de goede manier gebruikt wordt geven we starttrainingen en supervise op deze werkwijze. 

Voorbeelden
Klik op de foto's rechts van het scherm om clientverhalen te lezen, of download de pdf onderin dit scherm.

Ook aan de slag?
Wilt u ook aan de slag met de Samen1plan methodiek? Surf dan naar www.Samen1plan.nlvoor meer informatie of neem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ons op.

Molendrift: Ubbo Emmiussingel 110 | 9711 BK Groningen | Tel: 050 - 318 51 42 | Fax: 050-312 89 90 | e-Mail