Molendrift medewerkers blijven gedurende de Corona epidemie zoveel als mogelijk clienten helpen. Tegelijkertijd doen we er alles aan besmetting te voorkomen:

  • We helpen u zoveel mogelijk via beeldbellen of telefonisch contact. Uw behandelaar neemt tijdig contact met u op om met u te overleggen welke vorm van contact voor u het prettigst is. Als uw behandelaar niet tijdig contact opneemt of bij vragen kunt u altijd contact opnemen met ons secretariaat om tot een passende invulling te komen.
  • Afspraken met de behandelaar op de locatie zelf proberen we tot een minumum te beperken volgens de richtlijnen van de RIVM. Dit is nog wel mogelijk in geval van crisis of spoed.
  • Soms is behandelen via beeldbellen of telefoon niet mogelijk. Wanneer dit leidt tot risicovolle situaties kunnen we in overleg nagaan of we u toch zien op locatie. Uw behandelaar zal u dan vragen of  u en uw huisgenoten niet ziek zijn. Indien uw behandelaar tot een risicogroep behoort, wordt met u overlegd over de wijze waarop er contact onderhouden kan worden.
  • Heeft u hier vragen over belt/mailt u dan gerust met uw behandelaar of met ons secretariaat: 050 3185142 (werktijden) / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Als de problemen van u of uw gezin verergeren vanwege de situatie, of als u vreest dat dat gaat gebeuren, bijvoorbeeld door de drukte van de thuiszittende kinderen, of door de stress vanwege de mogelijke gevolgen van een eventuele besmetting, neemt u dan contact op met uw behandelaar of ons secretariaat. Wij kunnen u op verschillende manieren helpen.

Molendrift neemt verder alle regels ten aanzien van hygiene in acht, zoals die door het RIVM geformuleerd zijn.

De avond is onderdeel van een reeks studie-avonden die zorgaanbieders - waaronder Molendrift - gratis aanbieden. De avonden zijn bedoeld voor zorgprofessionals uit de jeugdhulp, het onderwijs en gemeentelijke organisaties. Locatie is De Nieuwe Kolk in Assen.

Lees meer

Gedurende 2 jaar werden 51 praktijkondersteuners, 250 huisartsen en zo'n 2500 jeugdige clienten gevolgd. 41% van de clienten werd kort, snel en afdoende door de ondersteuner geholpen, zonder verdere doorverwijzing naar de gespecialiseerde jeugdhulp. Naast het inhoudelijk onderzoek werd een model ontwikkeld, waarmee gemeenten het financieel rendement van praktijkondersteuners kunnen berekenen. De resultaten kunnen van grote betekenis zijn voor kostenbesparing en wachtlijstbeperking in de jeugdhulp.

Lees meer

Pagina 1 van 10

Molendrift: Ubbo Emmiussingel 110 | 9711 BK Groningen | Tel: 050 - 318 51 42 | Fax: 050-312 89 90 | e-Mail