De avond is onderdeel van een reeks studie-avonden die zorgaanbieders - waaronder Molendrift - gratis aanbieden. De avonden zijn bedoeld voor zorgprofessionals uit de jeugdhulp, het onderwijs en gemeentelijke organisaties. Locatie is De Nieuwe Kolk in Assen.

Voor de opzet van de refereerbijeenkomst van februari is gekozen voor een afwijkend concept. We hebben Hent Hamming bereid gevonden met zijn voorstelling IJs naar Assen te komen en we willen u graag in de gelegenheid stellen deze voorstelling bij te wonen. Het betreft een indringend relaas over kindermishandeling. Hent maakte een indrukwekkende voorstelling van zijn pijnlijke jeugd. Hij doet zijn verhaal. Wij mogen ervaren en nadenken wat we hiermee kunnen.


De avond zal korter zijn dan gebruikelijk en er is geen accreditatie aangevraagd. De voorstelling kan in De Nieuwe Kolk of via de livestream worden gevolgd.

IJs
De kracht van een mens
in de solovoorstelling IJs speelt Hent Hamming, die nog nooit eerder op het podium had gestaan, met zijn leven. Dit is nadrukkelijk zijn verhaal, hard en persoonlijk, maar zo belangrijk. Zijn hele leven houdt Hamming al van schaatsen. Als zevenjarige werd hij Nederlands kampioen in zijn leeftijdsklasse en zijn vader was directeur van een schaatsbaan. Maar Hamming's leven als kind bestond uit angst, een angst die zich in hem vastvroor, als slachtoffer van stelselmatig huiselijk geweld. Met IJs gaat hij de confrontatie aan met zijn verleden. Over mishandeling, wegkijken en over de kracht van een mens. Hamming probeert in gesprek te komen met zijn moeder en laat zien hoe iemand, ondanks een historie van geweld, enorme lef en kracht kan tonen. Tekst en regie zijn van Nico van der Wijk.
 
Trouw schreef over de voorstelling: Klappen, trappen, tranen, snot, bloed. ‘IJs’ is een rauwe, confronterende voorstelling over de man die zijn kinderen sloeg, maar eigenlijk nog veel meer over zijn vrouw die de andere kant op keek.
 
Programma

  • 17.00 – 18.00 uur ontvangst deelnemers/publiek met broodjes, soep 
  • 18.00 – 18.05 uur opening door Peter Dijkshoorn
  • 18.05 – 19.20/19.30 uur IJs
  • 19.30 uur einde voorstelling
  • 19.40 uur afsluiting

Accreditatie
Er is geen accreditatie aangevraagd voor deze bijeenkomst

Livestreaming
De bijeenkomst is ook live via internet te volgen. Op het inschrijfformulier kunt u voor deze optie kiezen.

Toegangsticket
U krijgt een aantal dagen voor de bijeenkomst uw ticket per mail. Deze kunt u op uw telefoon of geprint meenemen. Het ticket wordt bij binnenkomst gescand. Zonder geldig ticket kunt u niet deelnemen.

Inschrijven (klik hier)
Tot en met 10 februari a.s. kan worden ingeschreven, mits het maximale aantal deelnemers nog niet bereikt is. Inschrijving is verplicht. Op het inschrijfformulier geeft u aan of u de bijeenkomst op locatie of via de livestream wilt volgen. 

Is inschrijven niet meer mogelijk, probeer het vanaf 5 februari nog eens; door afmeldingen kan doorgaans alsnog worden ingeschreven.

Molendrift: Ubbo Emmiussingel 110 | 9711 BK Groningen | Tel: 050 - 318 51 42 | Fax: 050-312 89 90 | e-Mail