Vraag naar mogelijkheden
De bekostiging van de hulpverlening binnen de GGZ is ingewikkeld en verandert vaak. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Generalistische Basis GGZ, Specialistische GGZ en dyslexiehulpverlening.
De hulpverlening die Molendrift op die gebieden levert wordt in het algemeen voor u betaald. Dit gebeurt door de gemeente waar de client woonachtig is (bij kinderen jonger dan 18 jaar) of door de zorgverzekeraar (bij clienten ouder dan 18 jaar). Molendrift heeft hiervoor contracten met alle zorgverzekeraars (landelijk) en met alle gemeenten in Groningen, Friesland en Drenthe.
Bij de hulpverlening aan kinderen tot 18 jaar hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Bij de hulpverlening aan clienten ouder dan 18 jaar telt de behandeling mee in het eigen risico dat uw zorgverzekeraar bij u in rekening brengt.
Keuze voor zorgverzekeraar
U kunt veel geld besparen door de juiste zorgverzekering te kiezen. Welke dat is, hangt af van uw persoonlijke situatie. De website zorgverzekeringwijzer maakt de verschillen inzichtelijk en helpt u de juiste keuze te maken.
De meest voorkomende vergoedingsregelingen op een rij
- Specialistische ggz: volledige dekking binnen de ziektekostenverzekering (18+) of de gemeente waar u woont (18-)
- Generalistische Basis ggz: bedoeld voor eenvoudiger en lichtere problematiek, volledige dekking binnen de ziektekostenverzekering bij alle zorgverzekeraars (18+) en gemeenten (18-), met een maximum in het aantal behandelingen van 12 (afhankelijk van uw specifieke situatie).
- Dyslexievergoedingsregeling: dyslexieonderzoek en -hulp kunnen onder bepaalde voorwaarden plaatsvindenop kosten van de gemeente waar u woont, voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar.
- Gemeenten hanteren in toenemende mate producten met een andere naamgeving dan hierboven vermeld. In het algemeen geldt dan dat wij die producten ook mogen leveren en u hiervoor geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Bij twijfel hierover informeren wij u graag via 050 3185142.